ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ PAMUKKALE PASTASI

Pamukkale Pastası

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pamukkale Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 5 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı süt kreması 

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao

Pamukkale Pastası Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta 5 yumurta, un ve toz şekeri çırpın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutun.
  • Kremayı hazırlamak için; süt, pirinç unu, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu tencereye alın. Sürekli karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Soğuyan tatlıdan küçük parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp hafifçe bastırın ve kakaolu kremaya batırıp servis tabağına dizin.
  • Süt kremasını mikserle çırpın. Tatlıların üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.