ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ KURU BÖRÜLCE ÇORBASI

> KURU BÖRÜLCE ÇORBASI
6 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru börülce çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı kuru börülce 5 su bardağı su 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça Tuz
Kuru börülce çorbası Nasıl Yapılır

Kuru börülceyi haşlayıp suyunu süzün. Tencereye alıp 5 su bardağı su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp süzün ve börülceye ilave edin. 

Tavada tereyağını kızdırıp salçayı ekleyin. Tuz serpip kaşıkla ezerek kavurun. Pirinçler pişince tencereye salçalı sosu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.