ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ KURU BÖRÜLCE ÇORBASI

Kuru Börülce Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Börülce Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 5 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz

Kuru Börülce Çorbası Nasıl Yapılır?

Kuru börülceyi haşlayıp suyunu süzün. Tencereye alıp 5 su bardağı su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp süzün ve börülceye ilave edin. 

Tavada tereyağını kızdırıp salçayı ekleyin. Tuz serpip kaşıkla ezerek kavurun. Pirinçler pişince tencereye salçalı sosu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.