ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ DOLEME

Doleme

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Doleme Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Nane
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 tutam toz şeker
  • Tuz 

Köfte malzemesi:

  • 500 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Nane
  • Kekik
  • Karabiber

Doleme Nasıl Yapılır?

Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.

Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!