Doleme

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Doleme Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg kabak
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Nane
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- 1 tutam toz şeker
- Tuz
Köfte malzemesi:
- 500 gr kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz
- Nane
- Kekik
- Karabiber
Doleme Nasıl Yapılır?
Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.
Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin.
Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR