ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ

Sultan Aziz Muhallebisi

Sultan Aziz muhallebisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sultan Aziz Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

  • 7 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4.5 Türk kahvesi fincanı pirinç unu
  • 1/2 Türk kahvesi fincanı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 Türk kahvesi fincanı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1/2 çay bardağı toz badem
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Sultan Aziz Muhallebisi Nasıl Yapılır?

  • Üzümleri yıkayın ve süzerek kenara alın. Bir tencereye süt, tuz, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri koyun. Orta ısılı ocak üzerinde, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
  • Bu arada bir kasede nişasta ile pirinç ununu karıştırın. Sonra bu karışıma suyu azar azar karıştırarak ilave edin. Diğer yandan şekerli süte, nişastalı ve pirinç unlu karışımı yine azar azar karıştırarak ilave edin. Süt boza kıvamına gelen kadar aralıksız karıştırmaya devam edin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca, dövülmüş fıstık ile Hindistan cevizi ve suyu süzülmüş üzümü içine katın. Muhallebiye yedirdikten sonra tencereyi ocaktan indirin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Ardından dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!