Şuale Hamuru

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Şuale Hamuru
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Şuale Hamuru için

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 3 veya 4 yumurta
Şuale Hamuru

Nasıl Yapılır

Su, tereyağı, tozşeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu bir kerede içine atıp karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp birkaç dakika bekletin. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine belirli aralıklarla top şeklinde sıkın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo