ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ŞUALE HAMURU

Şuale Hamuru

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şuale Hamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 3 veya 4 yumurta

Şuale Hamuru Nasıl Yapılır?

Su, tereyağı, tozşeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu bir kerede içine atıp karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp birkaç dakika bekletin. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine belirli aralıklarla top şeklinde sıkın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!