Şuale Hamuru

Şuale Hamuru
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şuale Hamuru için

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 3 veya 4 yumurta
Şuale Hamuru

Nasıl Yapılır

Su, tereyağı, tozşeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu bir kerede içine atıp karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp birkaç dakika bekletin. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine belirli aralıklarla top şeklinde sıkın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo