ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR OSMANLI USULÜ KEŞKÜL

Osmanlı Usulü Keşkül

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 30 gr çekilmiş badem
  • 50 gr çekilmiş antep fıstığı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Süslemek için

  • 3 çorba kaşığı file badem

Osmanlı Usulü Keşkül Nasıl Yapılır?

  • Süt, pirinç unu, badem ve antep fıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın.
  • Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Toz şeker ve hindistan cevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!