Muhallebili Güllaç

Muhallebili Güllaç
18 Eylül 2020

Muhallebi ve güllacı hiç birlikte denediniz mi? Cevabınız hayır ise, ramazan sofralarına renk katacak nefis bir önerimiz var. Damla sakızlı puding ve doğal meyvelerle hazırlanan muhallebili güllacı, çay ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, muhallebili güllaç yapımı için tarif detaylarına geçelim.

Ramazan denildiğinde ilk akla gelen cevizli güllaç tarifini de not etmeniz için şöyle bırakalım. Daha fazlası için sütlü tatlılar sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Muhallebili Güllaç için

Malzemeler

  • 8-9 güllaç yaprağı
  • 6 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket hazır sakızlı puding
  • 2 kivi
  • 2 muz
  • 1 kahve fincanı kiraz şekeri
Muhallebili Güllaç

Nasıl Yapılır

  1. Şeker ve 3.5 bardak sütü tencereye alıp ısıtın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın.
  2. Yaprağı özenle alıp küçük bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın. 
  3. Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun.
  4. Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. 4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın.
  5. Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın. 4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın.
  6. Diğer güllaçları üzerine ilave edin. Meyveleri soyup dilimleyin ve güllaçların etrafını süsleyin. Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo