ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR LİMONLU PALUZE

Limonlu paluze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu paluze tarifi için malzemeler

  • 5 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı buğday nişastası 1 limonun suyu 1 çorba kaşığı file bademSüslemek için:1 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata Taze nane yaprakları Böğürtlen

Limonlu paluze Nasıl Yapılır

Nişastayı 1 bardak su ve limon suyu ile inceltin. Kalan suyu bir tencerede kaynatın. Nişastalı suyu tencereye karıştırarak azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Şekeri ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp file bademi ekleyin. Ilınmaya bırakın.

Paliuzeyi servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca dilerseniz böğürtlen, taze nane yaprakları ve rendelenmiş beyaz çikolata ile servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.