Limonlu Paluze

Limonlu Paluze
09 Ocak 2022

Paluze nerenin tatlısı diye merak ediyorsanız, paluze tatlısı Kıbrıs mutfağına özgü bir lezzettir. Özellikle Trakya'da sık sık tüketilir. Şeker ve nişasta karışımıyla hazırlanan bu tatlı, görünümü itibariyle tavuk göğsünü de andırır. Özellikle ramazan ayında ve bayramlarda ikram edilir. Limonlu, meyveli ve sütlü çeşitleri vardır. Şeker değeri yüksek olsa da, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Malzemeleriniz hazırsa, tatlı krizlerine iyi gelen limonlu paluze tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Limonlu Paluze için

Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı file badem
    Süslemek için:
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
  • Taze nane yaprakları
  • Böğürtlen
Limonlu Paluze

Nasıl Yapılır

  1. Nişastayı 1 bardak su ve limon suyu ile inceltin. Kalan suyu bir tencerede kaynatın. 
  2. Nişastalı suyu tencereye karıştırarak azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
  3. Üzerine şekeri ekleyip karıştırma işlemine devam edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
  4. Ocaktan alıp file bademi ekleyin. Ilınmaya bırakın. Paluzeyi servis kaselerine paylaştırın.
  5. Soğuyunca dilerseniz böğürtlen, taze nane yaprakları ve rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  6. Limonlu paluze tatlısını, karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Limonlu Paluzenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Paluzenin lezzetini arttırmak için, limon suyuna ek olarak limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz.
  2. Tatlının kıvamı çok sıvı olursa, azar azar nişasta ekleyin.
  3. Karıştırma işlemine tatlı pişene kadar devam edin. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
  4. Dilerseniz, içerisine bir yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.
  5. Tatlıyı servis etmeden önce kaseyi düz bir tabağın üzerine ters çevirin. Böylece daha şık bir sunum elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Limonlu Paluze Kaç Kaloridir?

Limonlu paluzenin bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Diyabet hastalarının ve kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Akşam yemeklerinden sonra sunabileceğiniz tatlı tarifleri arıyorsanız, yoğun kıvamı ile her zevke hitap eden sakızlı muhallebi tarifine göz atabilirsiniz. 

Yorumlar
avatar
byzhsb YORUM 09 Ocak 2022, 08:34
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo