ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KUŞBURNU MARMELATLI SU MUHALLEBİSİ

Kuşburnu Marmelatlı Su Muhallebisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşburnu Marmelatlı Su Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Kuşburnu marmeladı

Üzeri için

  • Kavrulmuş fındık

Kuşburnu Marmelatlı Su Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Süt, su, şeker ve nişastayı bir tencereye alın ve çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kabuklanmaması için ara sıra karıştırarak ılındırın. Kupların yarısına kadar muhallebiyi paylaştırın. Üzerine kuşburnu marmeladını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ekleyin. Fındık parçaları ile süsleyip servis yapın.

Hafif ve pratik su muhallebisi tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!