ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KUŞBURNU MARMELATLI SU MUHALLEBİSİ

Kuşburnu marmelatlı su muhallebisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşburnu marmelatlı su muhallebisi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Kuşburnu marmeladı

Üzeri için

  • Kavrulmuş fındık

Kuşburnu marmelatlı su muhallebisi Nasıl Yapılır

Süt, su, şeker ve nişastayı bir tencereye alın ve çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kabuklanmaması için ara sıra karıştırarak ılındırın. Kupların yarısına kadar muhallebiyi paylaştırın. Üzerine kuşburnu marmeladını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ekleyin. Fındık parçaları ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.