ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KREMALI SÜTLAÇ

Kremalı Sütlaç

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~2.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 200 ml krema
  • 1 paket vanilya

Kremalı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilemeyecek şekilde haşlayın.

Başka bir tencereye süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın.

Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Kaselere paylaştırıp soğuyunca tarçın serperek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!