Krem Katalan

Krem Katalan
24 Kasım 2021

Masterchef Türkiye Şefi Danilo Zanna’dan Lavantalı krem katalan tarifi

Krem Catalana, Katalanların dünyaya mal olmuş ünlü bir tatlısıdır. Hafif, sütlü bir tatlı olan krem katalan, lavanta aromasıyla daha da lezzetli bir hale getirilir.

Alternatif olarak krem brüle tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Krem Katalan için

Malzemeler

  • 180 g toz şeker
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 50 g buğday nişastası
  • 500 ml süt
  • 500 ml krema
  • 10 g lavanta
  • Esmer şeker

Süslemek için

  • Yenilebilir çiçek
Krem Katalan

Nasıl Yapılır

  • Toz şekeri ve yumurta sarılarını bir kaba alarak çırpın ve nişasta ile 100 ml sütü ekleyerek karıştırın. 
  • Kalan sütü, krema ve lavanta çiçeklerini tencereye alarak ısıtın. Daha sonra süzüp lavanta çiçeklerini ayırın.
  • Yumurtalı karışımı yavaşça ekledikten sonra hızlıca karıştırın ve çırpma teli ile karıştırmaya devam ederek koyulaşana kadar pişirin. 
  • Tatlıyı porselen kâselerin içine paylaştırın ve ılındıktan sonra buzdolabında soğuyana kadar bekletin. 
  • Buzdolabından aldıktan sonra tatlıların üzerine esmer şeker serpip pürmüz ile karamelize olana kadar yakın. Yenilebilir çiçeklerle süsleyerek servis edin. 
  • Yorumlar

    Benzer Tarifler

    Lezzet Logo