ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAYMAKLI VE PORTAKALLI PEYNİR TATLISI

Kaymaklı Ve Portakallı Peynir Tatlısı

Kaç
Kişilik

34 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı Ve Portakallı Peynir Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml süt
  • 50 gr margarin
  • 60 gr un
  • 60 gr irmik
  • 3 gr kabartma tozu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 gr vanilya
  • 2 yumurta
  • 120 gr tuzsuz taze lor peyniri
  • 250 gr toz şeker
  • 1 portakalın suyu

Kaymaklı Ve Portakallı Peynir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt ve margarini derin bir tencerede ısıtın. Un, peynir ve irmik ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp kabartma tozu, portakal kabuğu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Soğuyunca yumurtaları ilave edip karıştırın. Yağlanmış tepsiye istediğiniz şekilde küçük parçalar halinde dökün. 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 250 gr şeker, 250 ml su ve 1 portakalın suyunu ısıtın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak sıcak gezdirin. Soğumaya bırakın. Kaymak ve mevsim meyveleri ile servis yapın.

Tuzsuz peynir ile hazırlanan pratik peynir tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.