ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAKULELİ PUDİNG

Kakuleli Puding

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakuleli Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr pirinç unu
  • 25 gr toz badem
  • 4 yeşil kakule tohumu
  • 900 ml süt
  • 75 gr toz şeker
  • 15 ml gül suyu
  • 15 gr Antep fıstığı
  • 2~3 gül yaprağı

Kakuleli Puding Nasıl Yapılır?

Hafif tatlı tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Pirinç unu, badem ve kakuleyi tencereye alın. 2.5 su bardağı sütü ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Sütün kalanını ilave edin. Hafif muhallebi kıvamına gelinceye kadar 10 dakika daha pişirin. Şekeri ve gül suyunu ekleyip karıştırın ve 2 dakika daha pişirin. Üzerine Antep fıstığı serpip, gül yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!