ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR HAŞHAŞLI KEŞKÜL

Haşhaşlı Keşkül

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaşlı Keşkül Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz badem
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Süslemek için

  • Soyulmuş badem

Haşhaşlı Keşkül Nasıl Yapılır?

Süt, şeker, yumurta sarısı ve toz bademi tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Nişastayı su ile çözerek ince ince kaynayan karışıma ekleyin. Koyulaşıncaya kadar karıştırın. Haşhaş tohumu ilave edip ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca üzerini badem ile süsleyerek servis yapın.

Pratik keşkül tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!