Harire Tatlısı

Harire tatlısı; ana malzemeleri süt, nişasta, pekmez ve şeker olan Mardin yöresine ait bir sütlü tatlı çeşididir. Tarçın ile harmanlanır, ceviz ve dondurma ile süslenerek servis edilir.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Harire Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Pekmezli kat için
- Yarım litre süt
- 1.5 çay bardağı pekmez
- 1 çay kaşığı toz jelatin
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay kaşığı toz yenibahar
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- Su
Sade kat için
- Yarım litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz jelatin
- 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay kaşığı toz yenibahar
- Su
Üzeri için
- İri kırılmış ceviz
- Dondurma
Harire Tatlısı Nasıl Yapılır?
Pekmezli kat için süt ve pekmezi bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Toz jelatin, şeker ve hafif sulandırdığınız nişastayı ilave ederek tatlı kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Yenibahar, toz tarçın ve iri kırılmış cevizi ilave edip 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerinin tabanına paylaştırın. Sade kat için süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. Kalan malzemeri ilave edip muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Sade katı ılınan pekmezli katın üzerine yayın. Buzdolabında iki saat dinlendirin. Servis tabaklarına ters çevirin. Üzerini ceviz ve dondurma ile süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?