ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR GAZİLER HELVASI

Gaziler helvası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gaziler helvası tarifi için malzemeler

  • 200 gr tuzsuz badem
  • 5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 150 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı un

Gaziler helvası Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz gaziler helvasında...

Bir kahve fincanı kadar bademi süsleme için ayırıp kalanı sıcak suda bekletin.Suyu süzüp bademlerin kabuklarını soyun.
Sütü tencereye alıp ısıtın. fiekeri ekleyin.

Tereyağını tavada eritin. Elenmiş un ve kabukları soyulmuş bademleri ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar
kavurun.

Şekerli sütü kavrulmuş una azar azar ekleyin. Un, şekerli süt karışımını çekene kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırarak
pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.
Helvayı porsiyonlara ayırıp bir kasenin içinde şekil verin. Ters çevirip servis tabaklarına aktarın. Bademlerle
süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.