Erik Soslu İrmik Tatlısı

Erik Soslu İrmik Tatlısı
22 Şubat 2023

Anjelik erik sosuyla lezzetlendirilmiş irmik tatlısını, defterinize eklemeyi unutmayın.

Pratik irmik tatlısına da göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erik Soslu İrmik Tatlısı için

Malzemeler

  • 6 Anjelik erik
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • File badem
Erik Soslu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Anjelik eriklerinden 4 tanesini dilimleyerek bir sos tenceresine alın. Erikler yumuşayana kadar pişirip süzgeçten geçirin.
  2. Tekrar bir tencereye alın ve mısır nişastasını ilave edip hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kalan iki eriği ince dilimleyip sosun içine ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında bekletip soğutun.
  3. Süt, toz şeker ve irmiği ayrı bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  4. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. İstediğiniz bir kalıbı su ile çalkalayın ve irmik tatlısını içine aktarın.
  5. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 3-4 saat soğutun. İyice soğuduktan sonra bir servis tabağına ters çevirin.
  6. Üzerine erikli sosu gezdirin ve file badem ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo