ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ERİK SOSLU İRMİK TATLISI

Erik Soslu İrmik Tatlısı

Erik soslu irmik tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erik Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 6 Anjelik erik
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • File badem


Erik Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Anjelik eriklerinden 4 tanesini dilimleyerek bir sos tenceresine alın. Erikler yumuşayana kadar pişirip süzgeçten geçirin.
  • Tekrar bir tencereye alın ve mısır nişastasını ilave edip hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kalan iki eriği ince dilimleyip sosun içine ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında bekletip soğutun.
  • Süt, toz şeker ve irmiği ayrı bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. İstediğiniz bir kalıbı su ile çalkalayın ve irmik tatlısını içine aktarın.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 3-4 saat soğutun. İyice soğuduktan sonra bir servis tabağına ters çevirin.
  • Üzerine erikli sosu gezdirin ve file badem ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu olan nefis irmik helvası yapımına sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!