ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR EKMEKLİ TATLI

Ekmekli Tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmekli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 hazır kızartılmış tuzsuz ekmek dilimleri
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • Mevsim meyveleri
  • File Antep fıstığı
  • File badem

Ekmekli Tatlı Nasıl Yapılır?

Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocağı kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Kenarları yüksek olan kare veya dikdörtgen bir cam kaba tuzsuz ekmek dilimlerini dizin. Şerbeti ekmeklerin her tarafını ıslatacak kadar dökün. Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşana ve un kokusu gidene kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün. Soğuduktan sonra üzerini küçük kesilmiş mevsim meyveleri, badem ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!