ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR COCONUT FLAN

Coconut Flan

Coconut Flan

Fransız mutfağının popüler lezzetleri arasında yer alan flan, dünyaca rağbet gören bir tariftir. İsteğe göre tatlı veya tuzlu çeşitleriyle sunulabilir. Fransız tartı olarak da bilinen flan; elma, portakal gibi meyvelerle de hazırlanabilir. Tabanı yumuşacık olan flanın üstü karamel, çikolata veya limon sosu ile tatlandırılır. Nurlu ile coconut flan yapmak için tarif detaylarını ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Listedeki malzemeler hazırsa, Nurlu ile nefis mi nefis coconut flan nasıl yapılır birlikte görelim. 

Hafifliği ile çok beğenilen sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı saray sarması tarifine mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Coconut Flan Tarifi İçin malzemeler

  • 500 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 büyük su bardağı hindistan cevizi
  • 5 yumurta
  • 400  ml consende süt

Karamel İçin

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı şeker

Consende Süt İçin

  • 150 gram şeker
  • 500 ml süt

Coconut Flan Nasıl Yapılır?



Consende süt yapımı: Bir tencere içerisine 500 ml süt ekleyin ve üzerine 150 gram şeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın. Şeker erimeye başladığında 40-45 dakika pişirin.
  • İlk olarak coconut flanın üzerine eklenen karameli hazırlıyoruz. Bir çay bardağı şekeri tavaya aldıktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı limon ekleyin ve karamelize edin.
  • Ardından taban için, yumurtaları bir kap içerisine alın ve üzerine vanilya ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
  • Bir tencere içerisine önceden hazırlanmış consende sütü ve soğuk sütü ekleyin. Süt kaynayıncaya kadar pişirin ve ardından soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Sütlü karışım soğuduğunda yumurtaların içerisine yavaş yavaş ilave edin ve çırpma işlemine devam edin.
  • Karışım kıvam almaya başladığında bir su bardağı hindistan cevizini de ilave edin ve tekrar çırpın.
  • Pişirme kalıbının içerisine ilk olarak karameli dökün ve eşit miktarda yayın. Üzerine hazırladığınız coconut karışımını ekleyin ve 170 dereceli fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

Coconut Flan Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız yumurtaların boyutu küçükse 5, büyükse 4 adet kullanmanız gerekir.
  • Consende süt yerine kremalı şeker karışımı da kullanabilirsiniz.
  • Consende sütü kendiniz hazırlamak istemiyorsanız, hazır paketlerde satılanlardan kullanabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak tatlının eşit miktarda pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında fırın tepsisinin içerisine bir kap su koyarak, tatlının benmari usulü pişmesini sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!