ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİKOLATALI VE FRAMBUAZLI PASTALAR

Çikolatalı Ve Frambuazlı Pastalar

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Ve Frambuazlı Pastalar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tutam tuz

İÇ MALZEME İÇİN

  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı frambuaz

ÜZERİ İÇİN

  • Yarım çay bardağı krema
  • 100 gr bitter çikolata
  • Şeker hamuru

Çikolatalı Ve Frambuazlı Pastalar Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve çikolatayı cam bir kaseye alın. İçi kaynar su dolu bir tencereye yerleştirerek eriyinceye kadar bekletin. Şeker, yumurta ve vanilya ekleyip karıştırın.
  • Un, kakao ve tuzu harmanlayıp eleyerek karışıma ekleyin. Muffin kalıplarına kek kağıdı yerleştirdikten sonra hamuru kalıplara paylaştırın.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın. İçine frambuaz ilave edip karıştırın.
  • Keklerin üzerinden bıçakla keserek kapak çıkartın ve boşluklara krema doldurup kapakları kapatın. Kremayı kaynatmadan ısıtın.
  • Küçük parçalara bölünmüş çikolataları içine atıp eriyinceye kadar karıştırın. Ilınınca keklerin üst kısmını çikolataya batırın.
  • Donması için buzdolabında bekletin. Şeker hamurundan kelebekler keserek keklerin üzerine yerleştirin. Şekerden inciler serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis frambuazlı pasta tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!