ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİKOLATALI KREM KARAMEL

Çikolatalı Krem Karamel

Çikolatalı krem karamel

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Krem Karamel Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurtanın sarısı
  • 60 gr toz şeker
  • 315 ml süt
  • 185 ml krema
  • 150 gr bitter çikolata

Karamel için

  • 185 gr toz şeker
  • 185 ml su

Çikolatalı Krem Karamel Nasıl Yapılır?

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Karamel için su ve şekeri bir tavaya alın. Orta ateşte eriyip kıvamı ve rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Krem karamel kalıplarının tabanlarına paylaştırın.

Yumurtanın sarıları ve şekeri mikserle çırpın. Süt ve kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Bir yandan karıştırmaya devam ederek azar azar yumurta sarılarını ilave edip çırpın.

Karışımı krem karamel kalıplarına paylaştırın ve bir tepsiye dizin. Tepsiye kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 160 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin.

Kalıpları tepsiden çıkartıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alarak 1 gece bekletin. Tatlının kalıptan rahat çıkması için birkaç dakika sıcak suda bekletin ve ters çevirin. Çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyip soğuk servis yapın.

Klasik krem karamel tarifini de not edebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!