ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ GÜLLAÇ

Çikolatalı Çilekli Güllaç

Çikolatalı çilekli güllaç

Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan güllacı bir de çikolatalı hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan çikolatalı ve çilekli güllaç tarifini çok seveceksiniz. Malzemeler hazırsa, iftar sofralarına özel çikolatalı çilekli güllaç tarifine geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan cevizli güllaç ve beyaz çikolatalı frambuazlı güllaç tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Çilekli Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 7 adet güllaç yaprağı
  • 6 su bardağı süt
  • 250 g toz şeker
  • 100 g sütlü çikolata (Parçalanmış)
  • 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı kakao
  • 10 adet çilek (Dilimlenmiş)
  • 100 g damla çikolata

Çikolatalı Çilekli Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede toz şeker ve kakaoyu karıştırın. İçine 3 su bardağı sütü ekleyin ve karıştırmaya devam ederek orta ateşte kaynayana dek pişirin.
  • Kaynayınca ateşten alıp hemen çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Çikolata içinde eriyince sütün kalan kısmını da ekleyin.
  • İlk güllaç yaprağını büyük bir tepsiye koyun, üzerine 1 kepçe sostan gezdirin ve yumuşayınca hemen tart kalıbına alın.
  • Üzerine bir miktar daha sos gezdirin. Tüm katlar için aynı işlemi tekrarlayın. Her iki katta bir çilek dilimlerini dizip damla çikolata serpin.
  • En üst katı da yaptıktan sonra kalan sosun tamamını üzerine dökün ve yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında bekletin.
  • Üzerini streçleyerek buzdolabında dinlendirin ve iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!