ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TEPSİDE BİBERLİ EKMEK

Tepside biberli ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tepside biberli ekmek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 3 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • Susam

Tepside biberli ekmek Nasıl Yapılır

  • Süt, zeytinyağı ve suyu bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Tuz ve şeker ekleyin. Un ve maya ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Üzeri için soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  • Salça ve kırmızı pul biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırın, kavurup soğumaya bırakın. Mayalan hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı ve kalın doğradığınız biberleri ekleyin. Son olarak susam serpip önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  • Tepside biberli ekmekleri kahvaltı da sunacaksanız, acılı sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Klasik biberli ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.