ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TEPSİDE BİBERLİ EKMEK

Tepside Biberli Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tepside Biberli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 3 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • Susam

Tepside Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Süt, zeytinyağı ve suyu bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Tuz ve şeker ekleyin. Un ve maya ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Üzeri için soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  • Salça ve kırmızı pul biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırın, kavurup soğumaya bırakın. Mayalan hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı ve kalın doğradığınız biberleri ekleyin. Son olarak susam serpip önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  • Tepside biberli ekmekleri kahvaltı da sunacaksanız, acılı sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Klasik biberli ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!