ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR CEVİZLİ SARMA MUHALLEBİ

Cevizli Sarma Muhallebi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Sarma Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 ml süt
  • 100 gr un
  • 100 gr toz şeker
  • 100 gr kırılmış ceviz içi
  • 100 gr rendelenmiş hindistancevizi
  • 50 ml çırpılmış krema veya kaymak

Cevizli Sarma Muhallebi Nasıl Yapılır?

400 ml süt ve şekeri derin bir tencerede kaynatın. Ayrı bir yerde un ve 100 ml sütü karıştırın ve kaynayan karışıma ilave ederek 3-4 dakika pişirin. İyice koyulaşınca ocaktan alın (içerisinde parçacıklar kalmaması için blender ile karıştırılabilirsiniz.) Hindistancevizini tepsiye serpin ve üzerine hazırladığınız karışımı 1 cm kalınlığında yayın. Soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra üzerine krema sürüp ceviz içi serpin. Rulo şeklinde sarıp isteğe göre mevsim meyveleri ve sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!