ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR CEVİZLİ SARMA MUHALLEBİ

CEVİZLİ SARMA MUHALLEBİ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli sarma muhallebi tarifi için malzemeler
  • 500 ml süt
  • 100 gr un
  • 100 gr toz şeker
  • 100 gr kırılmış ceviz içi
  • 100 gr rendelenmiş hindistancevizi
  • 50 ml çırpılmış krema veya kaymak
Cevizli sarma muhallebi hazırlanışı

400 ml süt ve şekeri derin bir tencerede kaynatın. Ayrı bir yerde un ve 100 ml sütü karıştırın ve kaynayan karışıma ilave ederek 3-4 dakika pişirin. İyice koyulaşınca ocaktan alın (içerisinde parçacıklar kalmaması için blender ile karıştırılabilirsiniz.) Hindistancevizini tepsiye serpin ve üzerine hazırladığınız karışımı 1 cm kalınlığında yayın. Soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra üzerine krema sürüp ceviz içi serpin. Rulo şeklinde sarıp isteğe göre mevsim meyveleri ve sosla birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!