ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR BALKABAKLI KOLAY PASTA

Balkabaklı Kolay Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Kolay Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 12 beze
  • 1 hazır pasta tabanı (ikili)
  • 1 su bardağı çırpılmış kremşanti

Balkabaklı Kolay Pasta Nasıl Yapılır?

Pasta tabanı dilimlerinin kenarlarını 12 cm kadar kesin. Bunun için halka şekilli pasta kalıbından yararlanabilirsiniz. Kabakları dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve kabuklarından ayırıp doğrayın. Tencereye alıp üzerine tozşekeri ilave edin. Suyu tencerenin kenarından ekleyip yumuşayana ve kabaklar suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Robota alıp püre haline getirin. Kremşantiyi ilave edip iyice yedirene kadar kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Pasta tabanını ızgara teli üzerine alın. Balkabağı püresinin yarısını kalın bir kat halinde pasta tabanının üzerine yayın. İkinci parçayı üzerine kapatın. Kalan püre ile pastanın üzerini kaplayın. Bir kaşık püre ile ortasını süsleyin. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletip bezelerle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!