ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ANANAS FLAMBE

Ananas Flambe

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ananas Flambe Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ananas
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı likör
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş badem

Ananas Flambe Nasıl Yapılır?

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Ananasın alt ve üst kısımlarını kesin. Kenarlarını ve kabuklarını soyun. İnce dilimleyip elma soyacağı veya bıçakla dilimlerin ortasını çıkarın. Tereyağı ile şekeri tavada eritin. Portakal suyunu ilave edip ısınana kadar pişirin. Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip her iki taraflarını 1-2 dakika pişirin. Dilimler esmerleşince tavadan alın. Ananas dilimlerinin tamamını tavaya alın. Kısık ateşte hafifçe ısıtıp, üzerlerine likör dökün. Alevler sönünce tavadan alıp, kavrulmuş badem ile süsleyerek bekletmeden servis yapın.

Tatlınızı, konserve ananasla da hazırlayabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!