ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR YUFKALI TEL KADAYIF

Yufkalı tel kadayıf

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkalı tel kadayıf tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 tuzsuz yufka (yufkacılarda ve büyük marketlerde bulunur)
  • 500 gr tel kadayıf
  • 100 gr margarin
  • 2 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı

Şerbet için

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su

Süslemek için

  • 2 çorba kaşığı ufalanmış antepfıstıklı krokan
  • 300 gr kaymak

Yufkalı tel kadayıf Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim...

Margarini oda ısısında bekletip yumuşatın. Yufkayı tezgahın üzerine yayın. 1 kaşık margarinle yufkanın her tarafını yağlayın. Kalan margarini eritin. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın. Antepfıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpiştirin.

Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. 2Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyip
yağlanmış fırın tepsisine dik olarak yerleştirin. Üzerlerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Şerbet için şeker ve suyu tencerede kaynatın. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın. Yarısını soğuk tatlının üzerine döküp
çekmesini bekleyin. Kalan şerbeti dökün. Servis tabaklarına alıp üzerlerini kaymak ve ufalanmış krokanla süsleyin. Servis
yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.