ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ SİRKENCÜBİN ŞERBETİ

Sirkencübin Şerbeti

Sirkencebün Şerbeti

Osmanlı'dan bu yana gelen bu şerbetin tadına bayılacaksınız. Osmanlı döneminde hastalıklardan korunmak, iyileşmek için yapılan bu şerbet, günümüze kadar gelmiştir. Mercanköşk, sirke ve pudra şekeri ile hazırlanan bu şerbet, saray mutfağında sık sık tüketilen şerbet çeşitlerinden biridir. O dönemlerde pudra şekeri yerine bal kullanılarak hazırlanan sirkenbücin şerbeti, susuzluğu gidermesiyle de bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, sirkencübin şerbeti tarifinin detayları aşağıda. 

Farklı şerbet lezzetleri arıyorsanız reyhan şerbetisumak şerbeti ve erik şerbeti tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sirkencübin Şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurtanın akı
  • 1.5 kg pudra şekeri
  • 1.5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 demet taze mercanköşk

Sirkencübin Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Yumurta akı bir tencereye alınır. İçerisine sirke ve şeker eklenir. 
  • Tahta bir kaşıkla karıştırılır ve ocağın altı açılır.
  • Kaynama noktasına geldiğinde altı kapatılarak üzerinde oluşan köpükler toplanır.
  • Mercan köşkler su geçirebilen bir keseye koyularak karışıma eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak soğuyana kadar beklenir.
  • Bir tülbentten süzerek şişelere doldurun.
  • İçeceğiniz zaman su ile açarak tüketin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!