Sirkencübin Şerbeti

Osmanlı'dan bu yana gelen bu şerbetin tadına bayılacaksınız. Osmanlı döneminde hastalıklardan korunmak, iyileşmek için yapılan bu şerbet, günümüze kadar gelmiştir. Mercanköşk, sirke ve pudra şekeri ile hazırlanan bu şerbet, saray mutfağında sık sık tüketilen şerbet çeşitlerinden biridir. O dönemlerde pudra şekeri yerine bal kullanılarak hazırlanan sirkenbücin şerbeti, susuzluğu gidermesiyle de bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, sirkencübin şerbeti tarifinin detayları aşağıda.
Farklı şerbet lezzetleri arıyorsanız reyhan şerbeti, sumak şerbeti ve erik şerbeti tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
15 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Sirkencübin Şerbeti Tarifi İçin malzemeler
- 1 yumurtanın akı
- 1.5 kg pudra şekeri
- 1.5 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 demet taze mercanköşk
Sirkencübin Şerbeti Nasıl Yapılır?
- Yumurta akı bir tencereye alınır. İçerisine sirke ve şeker
eklenir.
- Tahta bir kaşıkla karıştırılır ve ocağın altı açılır.
- Kaynama noktasına geldiğinde altı kapatılarak üzerinde
oluşan köpükler toplanır.
- Mercan köşkler su geçirebilen bir keseye koyularak karışıma
eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak soğuyana kadar beklenir.
- Bir tülbentten süzerek şişelere doldurun.
- İçeceğiniz zaman su ile açarak tüketin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR