ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ REYHAN ŞERBETİ

Reyhan Şerbeti

Reyhan şerbeti

Ana vatanı Güney Asya olarak bilinen reyhan otu, ülkemizde en çok akdeniz ve Ege'de yetişir. Birçok ülkede aşkın ve zenginliğin sembolü olarak kabul edilir. Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudun mikroplardan ve bakterilerden arınmasını sağlar. Osmanlı döneminde şerbet yapımında sık sık kullanılan bu bitki, cilt sağlığını da olumlu yönde etkiler. Sakinleştirici bir etkisi olduğu için, stres, uykusuzluk, depresyon gibi sorunların tedavisinde tüketilen besinler arasındadır. Peki, faydaları saymakla bitmeyen reyhan şerbeti nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, saray mutfağından miras kalan ev yapımı reyhan şerbeti tarifine başlayabiliriz.

Tören ve kutlamalarda ikram edebileceğiniz şerbetli tatlılar arıyorsanız, İzmir usulü meşhur şam tatlısı tarifine göz gezdirebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt sıcak su
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 demet reyhan (Sapı ve yaprağı birlikte)
  • 1/2 adet limon
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1-2 adet karanfil

Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak reyhanları sap ve yapraklarıyla birlikte limon ve şekerle ovun, reyhanlar iyice rengini versin.
  • Ardından reyhan karışımının üzerine tarçın ve karanfilleri de koyarak, tüm malzemenin üzerine sıcak suyu ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Şerbet dinlenince süzün delikli süzgeç ile süzün.
  • Reyhan şerbetini, sultan lokumu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Reyhan Şerbetinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce reyhan bitkisini sudan geçirin ve süzülmesi için bir süre bekletin.
  • Karışımı hazırlarken 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin. Böylece saklama süresi uzayacaktır.
  • Reyhanın farklı çeşitleri olduğu için, şerbet yapımında mor reyhan kullanmaya özen gösterin.
  • Tarçın çubuğu yerine toz tarçın ekleyecekseniz, 1 tatlı kaşığı kullanmanız yeterli olacaktır.

1 Bardak Reyhan Şerbeti Kaç Kaloridir?

  • Bir bardak reyhan şerbeti, yaklaşık 60 kaloridir. Vücudun ihtiyaç duyduğu şeker miktarını reyhan şerbeti ile karşılayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!