ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ŞILLIK

Şıllık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şıllık tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ceviziçi
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su

Şıllık Nasıl Yapılır

*Süt ve unu karıştırın. Teflon tavaya hamuru aktarıp iki tarafını kızartın. Dövülmüş cevizleri hamurun içine aktarıp rulo şeklinde sarın.

*Toz şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Hamurun üzerine dökün. Servis tabağına alıp, üzerine tekrar ceviz içi serpin. Kaymakla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.