ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR NEVZİNE

Nevzine

Nevzine

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nevzine tarifi için malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı süt
  • 200 g tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeke
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez

Nevzine Nasıl Yapılır

  • Suyu tencereye alın ve şekeri ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı kapatın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra pekmezi ekleyin ve karışımı soğumaya bırakın.
  • Tereyağını kısık ateşte eritin. Yoğurma kabına süt, ayçiçek yağı, sirke ve eritilmiş tereyağını alın ve yoğurun. Yumurta, tahin, karbonat ve bir miktar unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ceviz ve kalan unu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru fırın tepsisine yayın. Çatalın ters tarafıyla dalgalı şeritler oluşturacak şekilde hamurun üzerine çizikler yapın. Bıçak yardımıyla kare dilimler kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 5-6 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.