ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİN

Tahin

Tahin

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyan en güçlü besinlerden olan tahin pekmezi evde yapmaya ne dersiniz?  İşte size adım adım doğal tahin yapımı. 

Dilerseniz, tahinli tarifler sayfamızdan tahinle yapabileceğiniz nefis tariflere göz atabilirsiniz.

DİP NOT 

  • Tahin doğal lif kaynağıdır. Bağışıklık sistemini destekler, mevsim geçişlerinde hastalanma riskini azaltır. Sinir hücrelerini koruduğu için yaşlılığa bağlı hafıza kayıplarını önler. Çocuklarda kas gelişimine önemli katkı sağlar.

Tahin Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tahin yapımında zeytinyağı, fındık yağı, susam yağı, mısır özü veya ayçiçek gibi sıvıyağları kullanabilirsiniz.
  • Susamları kavururken dikkatli olmalısınız. Eğer çok kavrulursa susamda yanık bir tat oluşacaktır. 
  • Susamı kavurmadan da tahin yapabilirsiniz. Ancak susamı kavurduğunuzda yapacağınız tahin daha lezzetli olur.
  • İçeriğinde koruyucu madde olmadığı için buzdolabında 10 gün süreyle saklayabilirsiniz. 
  • 10 günün sonunda tadında acılaşma olacağı için tahini hızlı tüketmelisiniz. 
  • Her kullanımda tahini karıştırarak tüketmelisiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahin Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g susam
  • 3/4 çay bardağı sıvıyağ

Tahin Nasıl Yapılır?

  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada susamların rengi hafif değişinceye kadar kavurun.
  • Çok fazla kavurmamaya özen gösterin, aksi takdirde yanık bir tat elde edersiniz. İsterseniz susamları kavurmadan da kullanabilirsiniz.
  • Kavrulan susamlar soğuduktan sonra mutfak robotuna alarak çekin. Ardından susamlara sıvı yağı azar azar ilave ederek mutfak robotunda çekmeye devam edin.
  • Tahin kıvamını elde edince kavanoza alıp kapağını kapatın. Bu şekilde 10 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!