ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER KARSAMBAÇ

Karsambaç

Karsambaç

Temiz kar veya rendelenmiş buz ile hazırlanan karsambaç, çok eski zamanlardan kalma bir tatlıdır. Yapımında dağlardan veya kuyulardan toplanan el değmemiş temiz kar kullanılır. Güney illerinde çok meşhur olan bu tatlı, Adana'nın meşhur bici bici tatlısına benzer. Karsambaç, damak zevkine göre farklı çeşitlerle yapılabilir. En bilindik versiyonu pekmezle yapılanlardır. Ancak bal ve gül suyu ile hazırlanan karsambaç tatlısının sevenleri de oldukça fazladır. Özellikle yayla kültürünün yaygın olduğu bölgelerde tüketilir. Malzemeler hazırsa, karsambaç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pekmezli dondurma tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karsambaç Tarifi İçin malzemeler

Pekmezli karsambaç için:

  • 1 kase temiz kar
  • 2 yemek kaşığı dut veya üzüm pekmezi

Ballı karsambaç için:

  • 1 kase temiz kar
  • 1 yemek kaşığı gül şurubu
  • 20 ml. bal
  • Su

Karsambaç Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karsambaç yapımında mutlaka temiz kar kullanılmalı, yoksa rendelenmiş buz parçalarına yer verilmelidir.
  • Pekmezli karsambaç için; Bir kase karın üzerinde pekmezi gezdirin. Kaşıkla hafifçe karıştırarak pekmezin yayılmasını sağlayın.
  • Dilerseniz, lezzetini arttırmak için üzerime krem şanti veya dondurma ekleyebilirsiniz.
  • Ballı karsambaç için; Bir kaseye temiz karı alın ve kaşıkla karıştırın.
  • Bal ve suyu başka bir kasede karıştırarak şurup haline getirin.
  • Hazırladığınız bal şurubunu karın üzerinde gezdirin ve özdeşleşmesi için kaşıkla karıştırın.
  • Aromatik bir tat vermek için, gül şurubunu balın üzerine ilave edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!