ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MOZAİK PASTA

MOZAİK PASTA

Mozaik pasta
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mozaik pasta tarifi için malzemeler
  • 300 g pötibör bisküvi 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 su bardağı süt 
  • 25 g kakao 
  • 80 g bitter çikolata 

Çikolata kaplama için

  • 200 krema 
  • 300 g bitter çikolata
Mozaik pasta hazırlanışı

  • Bisküvileri iri parçalar halinde kırıp geniş bir kaba alın. Üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın. 
  • Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Karışımı bisküvilere ekleyip karışım hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Harcı streç film üzerine yayarak piramit şekli verin. 
  • Dondurucuda 2-3 saat bekletin. Çikolata kaplaması için, kremayı bir sos tenceresinde ısıtın ve ocaktan alın. Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • Soğuduktan sonra buzluktan çıkardığınız mozaik pastanızın üzerini kaplayın. Tekrar dondurucuya alıp 1 saat daha bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!