ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI PASTA

Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 35 gr tereyağı
  • 3 yumurta akı
  • 2 yumurta sarısı
  • 70 gr un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 75 gr toz şeker
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • ekstra 2 paket kakolu kremşanti

İçi için

  • 1 su bardağı frambuaz

Üzeri için

  • Kakao
  • Çikolata parçaları
  • Kıyılmış Antep fıstığı

Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Kek için tereyağını eritip bekletin. Yumurta sarıları ve toz şekeri karıştırma kabına alıp iyice çırpın. Un ve kakaoyu harmanlayıp eleyerek azar azar ekleyin ve karıştırın. Tereyağını ekleyin.

Kuru ve temiz kasede yumurta aklarını mikserle çırpın. 1 çay bardağı şekeri ekleyin ve katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Spatula yardımıyla diğer karışıma ekleyip çırpmadan karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğumaya bırakın.

Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan keki 8 cm’lik pasta çemberi ile 8 parça kesin. Kekten bir parçayı çemberin tabanına yerleştirin. Üzerine bir miktar kremşanti sürüp frambuazları dizin. Tekrar krema sürüp kekten bir parça kapatın. Diğerlerini de bu şekilde hazırlayıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Pastaları çemberden çıkartıp üzerini ve kenarlarını krema ile sıvayın. Üzerine kakao serpiştirip kenarlarına çikolata parçaları yapıştırın. Frambuaz ve kıyılmış fıstık ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!