ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI PASTA

Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3.5 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • Yarım paket şekerli vanilin

Mus için

  • 250 gr bitter çikolata
  • 1 yumurta sarısı
  • 70 gr tereyağı
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 250 ml krema

Üzeri için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 50 ml krema
  • 5~6 çilek
  • 2 yemek kaşığı file badem
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır

Yumurtaları ve pudra şekeri çırpın. Un, hamur kabartma tozu, kakao ve pakmaya şekerli vanilini ekleyip karıştırın. Kek hamurunu 20-22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Mus için çikolata, rendelenmiş portakal kabuğu, tereyağı ve yumurta sarısını benmari usulü çikolata eriyene kadar pişirin. Soğuk kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın. Hazırladığınız çikolatalı malzemeyi yavaş bir şekilde kremaya ekleyip spatula ile karıştırın. Keki tekrar aynı kelepçeli kalıba alın. Musu kekin üzerine döküp yayın. Buzdolabında en az 6-7 saat bekletin. Üzeri için krema ve bitter çikolatayı benmari usulu eritin. Hazırladığınız pastanın üzerine döküp yayın. Pastayı kelepçeli kalıptan çıkarın. Damla çikolataları serpin. Çikolata sertleşmeden kenarlarını çilek ve file badem ile süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.