Muhallebili Bisküvili Pasta

Muhallebili Bisküvili Pasta
04 Nisan 2024

Muhallebili bisküvili pasta geçmişten günümüze gelen bir miras gibi sürdürülmeye devam eden ve özel günlerin vazgeçilmezi olan tatlılardan biridir. Hem pratik, hem de lezzetli olmasıyla her yaş grubuna hitap ettiği için oldukça popüler bir tatlı olarak listelerimizde her zaman yer alır. Süt, kakao ve petibör bisküvi ile hazırlanan muhallebili bisküvili pasta için tarif detaylarına geçebiliriz.

Özel günler için doğum günü pastalarına göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muhallebili Bisküvili Pasta için

Malzemeler

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:

  • Kakao ve ya hindistan cevizi tozu

Diğer malzemeler:

  • 1 paket petibör bisküvi
Muhallebili Bisküvili Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Muhallebi için; Sütü tencereye ekleyin. Üzerine şeker, un, vanilya ve nişastayı ilave ettikten sonra çırpma teli yardımı ile kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
  2. Dikdörtgen bir borcama bisküvileri dizin. Üzerini süt ile biraz ıslatıp sonrasında muhallebiyi eşit bir şekilde yayın.
  3. Bu işlemi 4 katlı yapmanız yeterli olacaktır.
  4. En sonunda üzerine dilerseniz hindistan cevizi ya da kakao eleyerek dolapta soğuması için bekletebilirsiniz.
  5. Servise hazır hale gelen muhallebili bisküvili pastanızı afiyetle tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Muhallebiyi bir gün buzdolabında bekletmek, kıvamının tutmasına ve dilimlerken dağılmamasına yardımcı olur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo