ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÜZÜMLÜ VE DAMLA SAKIZLI STRUDEL

Üzümlü Ve Damla Sakızlı Strudel

Üzümlü ve damla sakızlı strudel

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üzümlü Ve Damla Sakızlı Strudel Tarifi İçin malzemeler

  • 6 baklava yufkası
  • 100 g eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 2 su bardağı üzüm
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı reçeli

Üzeri için

  • 100 g beyaz çikolata

Üzümlü Ve Damla Sakızlı Strudel Nasıl Yapılır?

   
           
  • Baklava yufkalarını aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. İç harcı için üzüm, pudra şekeri ve damla sakızı reçelini geniş bir kasede harmanlayın. Harcı baklava yufkalarının ortasına yayıp rulo şeklinde sarın.
  • Yufkaların üzerine kalan tereyağını sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepisisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı bir sıkma torbasına doldurup üzerini süsleyin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!