Portakallı Ayva Tatlısı

Portakallı Ayva Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Portakallı Ayva Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 tane iri ayva
  • 1 portakal
  • Toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • Tane karanfil
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 limonun suyu

Üzeri için

  • Kaymak
Portakallı Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaları yıkayıp boyuna ikiye kesin. Kabuklarını yıkayıp çekirdeklerini yatağıyla birlikte çıkarın.
  2. Ayva kabuklarını iri parçalar şeklinde doğrayıp tencerenin tabanına yayın. 4-5 çekirdeği ve karanfilleri kabukların üzerine serpin.
  3. Ayvaları limon suyuyla ovup kabukların üzerine dizin. Portakalı kabuğuyla birlikte dilimleyin. Ayvaların arasına dizin.
  4. Tarçını kırıp ilave edin. Vanilyayı kopmayacak şekilde kesip içindeki taneleri kaşığı ucuyla sıyırıp tencereye ekleyin.
  5. Ayvaların çukur kısımlarını şekerle doldurun. Tencereye, ayvaların kenarlarından doğru, 1 parmak kadar su ekleyin.
  6. Tencereyi orta ateş üzerine yerleştirip su kaynayana kadar ısıtın. Ocağı kısıp tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin.
  7. Ayvaları bir iki kez ters yüz edip pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ayvaları ılınana kadar bekletin.
  8. Ayvaları ve portakal dilimlerini servis tabağına alın. Üzerine jölemsi suyundan gezdirin. Kaymakla birlikte servis yapın.

Özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen klasik ayva tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo