ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PORTAKALLI AYVA TATLISI

Portakallı Ayva Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Portakallı Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 tane iri ayva
  • 1 portakal
  • Toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • Tane karanfil
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 limonun suyu

Üzeri için

  • Kaymak

Portakallı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları yıkayıp boyuna ikiye kesin. Kabuklarını yıkayıp çekirdeklerini yatağıyla birlikte çıkarın.
  • Ayva kabuklarını iri parçalar şeklinde doğrayıp tencerenin tabanına yayın. 4-5 çekirdeği ve karanfilleri kabukların üzerine serpin.
  • Ayvaları limon suyuyla ovup kabukların üzerine dizin. Portakalı kabuğuyla birlikte dilimleyin. Ayvaların arasına dizin.
  • Tarçını kırıp ilave edin. Vanilyayı kopmayacak şekilde kesip içindeki taneleri kaşığı ucuyla sıyırıp tencereye ekleyin.
  • Ayvaların çukur kısımlarını şekerle doldurun. Tencereye, ayvaların kenarlarından doğru, 1 parmak kadar su ekleyin.
  • Tencereyi orta ateş üzerine yerleştirip su kaynayana kadar ısıtın. Ocağı kısıp tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin.
  • Ayvaları bir iki kez ters yüz edip pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ayvaları ılınana kadar bekletin.
  • Ayvaları ve portakal dilimlerini servis tabağına alın. Üzerine jölemsi suyundan gezdirin. Kaymakla birlikte servis yapın.

Özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen klasik ayva tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!