ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PİŞMEYEN, RAFİNE ŞEKERSİZ, GLÜTENSİZ CHEESECAKE

Pişmeyen, Rafine Şekersiz, Glütensiz Cheesecake

Pişmeyen, rafine şekersiz, glütensiz cheesecake

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pişmeyen, Rafine Şekersiz, Glütensiz Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 1/2 su bardağı fındık, badem, ceviz veya hepsinden karışık
  • 6 tane hurma

Kreması için

  • 2 yemek kaşığı ricotta peyniri ya da tuzsuz lor 
  • 3 çay kaşığı bal 

Üzeri için

  • 1 büyük muz 
  • 2 çay kaşığı kakao 

Süslemek için

  • Yaban mersini

Pişmeyen, Rafine Şekersiz, Glütensiz Cheesecake Nasıl Yapılır?

@semaninsagliklimutfagi
194 bin takipçi
Sema Özpekmezci Sümeli

  • Tabanı için gerekli olan malzemeleri rondoda çekerek bir hamur elde edin. Bu hamuru, 12 cm çapında tart kalıbının tabanına yayın. Aynı anda bir tabakta ricotta peynirini ve balı karıştırıp tabanının üzerine yayın. 
  • Ayrı bir kasede muzu ezip kakao ile karıştırın ve peynirli kremanın üzerine yayın. 3 kat oluştuğunda tatlıyı buzluğa koyun ve 1 saat dondurun. Daha sonra buzdolabına alın. Üzerine yaban mersinlerini serpiştirip servis yapın.

Üzerini süslemek için; dilediğiniz meyve, kıyılmış fındık, kuru Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Karadutlu cheesecake tarifi için tıklayın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!