ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MUZLU CRUMBLE

Muzlu Crumble

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muzlu Crumble Tarifi İçin malzemeler

  • 140 gr un
  • 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 tutam tarçın
  • 50 gr yulaf ezmesi
  • 100 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 4 muz
  • 4 yemek kaşığı karamel sos

Muzlu Crumble Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Muzları dilimleyip yağlanmış fırın kaplarına yerleştirin. Üzerine cevizleri serpiştirin. Karamel sos gezdirin. Un, tuz, toz şeker, esmer şeker, tarçın ve yulaf ezmesini bir kapta harmanlayın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla uflayarak yoğurun. Karışımı muzların üzerine serpiştirin ve fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra krema/dondurma ve karamel sos ile servis yapın.

Dilerseniz, pratik ve lezzetli elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!