Meyveli Güllaç Tatlısı

Meyveli Güllaç Tatlısı
17 Ekim 2022

Hilton İstanbul Maslak’ın Şefi Mesut Çıvgın iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı karşılayacak meyveli güllaç tatlısı.

Daha fazlası için güllaç tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Meyveli Güllaç Tatlısı için

Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 1,5 l süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 200 g ceviz içi (Çekilmiş)
  • 5 g gül suyu (Arzuya bağlı)

Üzeri için

  • File Fıstık
  • Ceviz
  • Çilek
  • Frambuaz
  • Yaban mersini
Meyveli Güllaç Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Süt ve şekeri bir tencereye alarak şekerler tamamen eriyene kadar ısıtın ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. (Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur, o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.)
  2. Güllaç yaprağını, parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyun. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde 1-2 kepçe süt dökün.
  3. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpin.
  4. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alıp içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyin ve tatlının üzerine gezdirdikten sonra buzdolabında 2 saat süreyle dinlenmeye bırakın. 
Servis Önerisi

Süre sonunda üzerini orman meyveleri, fıstık ve cevizle süsleyerek servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo