ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ GÜLLAÇ TATLISI

Meyveli Güllaç Tatlısı

Meyveli güllaç tatlısı

Hilton İstanbul Maslak’ın Şefi Mesut Çıvgın iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı karşılayacak meyveli güllaç tatlısı.

Daha fazlası için güllaç tariflerine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyveli Güllaç Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 1,5 l süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 200 g ceviz içi (Çekilmiş)
  • 5 g gül suyu (Arzuya bağlı)

Üzeri için

  • File Fıstık
  • Ceviz
  • Çilek
  • Frambuaz
  • Yaban mersini

Meyveli Güllaç Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Süt ve şekeri bir tencereye alarak şekerler tamamen eriyene kadar ısıtın ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. (Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur, o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.)
  • Güllaç yaprağını, parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyun. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde 1-2 kepçe süt dökün.
  • Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpin.
  • Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alıp içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyin ve tatlının üzerine gezdirdikten sonra buzdolabında 2 saat süreyle dinlenmeye bırakın. 
  • Süre sonunda üzerini orman meyveleri, fıstık ve cevizle süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!