ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MASTİK SPONGE

Mastik Sponge

Mastik Sponge

Tabanı damla sakızı ve beyaz çikolatalı mastik ile hazırlanan bu tatlı, pürüzsüz kıvamlı ve ipeksidir. Üzeri için kavun ve yıldız anason karıştırılarak püre elde edilir. Bardaklarda sunulan mastik sponge, isteğe göre beyaz çikolatalı kapak ile birlikte servis edilir. Mastik sponge nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak victoria sponge kek ve kivili panna cotta tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

3 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mastik Sponge Tarifi İçin malzemeler

Sponge kek için:

  • Un
  • Toz şeker
  • Yumurta
  • Tereyağı
  • Hamur kabartma tozu
  • Aktif karbon
  • Şekerli vanilin

Mastik için:

  • Krema
  • Beyaz çikolata
  • Jelatin
  • Kavun
  • Damla sakızı
  • Esmer şeker
  • Böğürtlen
  • Yaban mersini
  • Ahududu
  • Mastık

Mastik Sponge Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak damla sakızı ve kremayı ocağa koyarak kaynatın. Damla sakızını bol kullanmaya özen gösterin.
  • Üzerine yaprak jelatin ekleyin. (Jelatini eklemeden önce soğuk suda ıslatın. Soğuyan jelatini içine ekle.)
  • Karışıma beyaz çikolata ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Mikserde de karıştırdıktan sonra damla sakızı macunu atın ve soğuması için bekletin.
  • Soğuyan karışımı bardaklara doldurduktan sonra buzdolabına koyun.
  • Üzeri için; kavunları küp küp doğrayın. Kavun, esmer şeker ve yıldız anasonu bir tavanın içerisine koyarak ocakta soteleyin.
  • Sotelenen  kavunu, buzdolabında dondurduğunuz bardakların üzerine ekleyin.
  • Karışımın üzerine frenk üzümü, böğürtlen ve ahududu ekleyin.
  • Mastik kapağı için; ilk olarak beyaz çikolatayı eritin. Ardından yüksek derecede soğuması için bekletin.
  • Pvc kaplamalı sert kağıdı serin ve palet yardımıyla çikolatayı üzerine sürün.
  • Çikolata donmaya başladığında bardağın ağzı kadar olacak şekilde kesin.
  • Üzerine yağlı kağıt koyun ve ağır bir eşya yerleştirin. Bu sayede düzgünce donacaktır.
  • Donduktan sonra bardağın üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!