ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MASCARPONE PEYNİRİ DOLGULU ÇITIR ARMUT

Mascarpone Peyniri Dolgulu Çıtır Armut

Mascapone peyniri dolgulu çıtır armut

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mascarpone Peyniri Dolgulu Çıtır Armut Tarifi İçin malzemeler

  • 6 armut

Dolgusu için

  • 150 g mascarpone peyniri
  • 110 g toz şeker
  • 30 g beyaz çikolata
  • 1 acıbadem kurabiyesi
  • Tereyağı

Mascarpone Peyniri Dolgulu Çıtır Armut Nasıl Yapılır?

  • Dolgusu için mascarpone peyniri, pudra şekeri, rendelediğiniz beyaz çikolata ve elinizle küçük parçalara böldüğünüz acıbadem kurabiyesini geniş bir kasede karıştırın.
  • Armutları alacalı soyup alt kısımlarını kesin. Bir kabak oyacağı yardımı ile içlerini oyun. Ortalarına mascarpone peynirli harçtan doldurun ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın.
  • Üzerlerine bir fırça yardımı ile tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 18-20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!