Fırında Tarçınlı Elma Tatlısı

Fırında Tarçınlı Elma Tatlısı
08 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Tarçınlı Elma Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 kuru erik
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı fındık
Fırında Tarçınlı Elma Tatlısı

Nasıl Yapılır

Tarçınlı elma tatlısını vanilyalı dondurma ile servis edilebilirsiniz. Elmaları yıkayıp elma oyacağı ile çekirdek kısmını çıkartın. Yukarıdan 3-4 cm bırakarak kapak kesin.

Elmaların iç kısımlarını çıkartın ve çok küçük parçalara keserek bir tencereye alın. Yarım su bardağı su ve şeker ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın, ufak doğranmış kuru erik ve ortadan ikiye bölünmüş fındıkları ekleyip ocaktan alın.

Elmaları tencereye yerleştirin. Kalan suya 2 yemek kaşığı şeker ve vanilya ekleyip karıştırın ve elmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Elmaları ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin.

Hazırladığınız erikli karışımı elmaların içlerine paylaştırıp kapaklarını kapatın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Çayın yanında sunabileceğiniz tarçınlı elma tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo