ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR TARÇINLI ELMA

Tarçınlı elma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı elma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 golden elma 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı esmer şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 3

4 diş karanfilSüslemek için: 1 su bardağı çırpılmış kremşanti

Tarçınlı elma Nasıl Yapılır

Elmaları soyup her birini 8 dilime kesin. Çekirdekli kısımlarını bıçakla keserek temizleyin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın. Elma dilimlerini ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika çevirerek kızartın.

Pişmesine yakın üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın.

Elma dilimlerini servis tabaklarına alıp düzgün şekilde dizin. Üzerine tavada kalan pişme suyunu gezdirin. Çırpılmış kremşantiyi yıldız uçlu sıkma tüpüne alıp elma dilimlerinin ortasına bir miktar sıkın. Tarçın serpip soğuk olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : BEZE İLE SUNABİLİRSİNİZ
Tarçınlı elmaları, kremşanti yerine pastanelerden hazır olarak bulabileceğiniz beze ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.