ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ TARÇINLI ELMA

Tarçınlı Elma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Elma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 golden elma
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 diş karanfil

Süslemek için:

1 su bardağı çırpılmış krem şanti

Tarçınlı Elma Nasıl Yapılır?

  • Elmaları soyup her birini 8 dilime kesin. Çekirdekli kısımlarını bıçakla keserek temizleyin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın.
  • Elma dilimlerini ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika çevirerek kızartın.
  • Pişmesine yakın üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Elma dilimlerini servis tabaklarına alıp düzgün şekilde dizin. Üzerine tavada kalan pişme suyunu gezdirin.
  • Çırpılmış kremşantiyi yıldız uçlu sıkma tüpüne alıp elma dilimlerinin ortasına bir miktar sıkın. Tarçın serpip soğuk olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : BEZE İLE SUNABİLİRSİNİZ
    Tarçınlı elmaları, kremşanti yerine pastanelerden hazır olarak bulabileceğiniz beze ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!