Elma Peltesi

09 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Elma Peltesi

Nişasta, su ve meyve ile hazırlanan pelte, oldukça hafif bir tatlıdır. Bebek maması olarak da kullanılan bu tatlı, 20-25 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanır. Tatlandırmak için şeker yerine bal veya pekmez kullanabilirsiniz. 9. aydan itibaren bebeklere verilebilir. Malzemeler hazırsa, elma peltesi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak şeftali peltesi ve muzlu cevizli yoğurt tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elma Peltesi için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı elma suyu
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) nişasta
  • 1 çay kaşığı pekmez
Elma Peltesi

Nasıl Yapılır

  1. Elmayı püre haline getirip elma suyuyla birlikte tencereye aktarın. 
  2. Tencerenin içerisine nişastayı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. 
  3. Karışım biraz soğuyunca, isteğe göre pekmez ilave ederek tatlandırdıktan sonra bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.

Elma Peltesi Tarifinin Besin Değerleri

  1. Dünya üzerinde en çok tüketilen meyvelerden biri olan elma, lif bakımından çok zengindir. İçeriğinde A, C vitamini ve potasyum barındıran elma, özellikle sindirim sorunlarına iyi gelmesiyle bilinir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo