ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ŞEFTALİ PELTESİ

Şeftali Peltesi

Şeftali peltesi

Nişasta ve su karışımıyla hazırlanan pelte, hafif bir tatlıdır. Bebeklere mama olarak da verilebilen peltenin yapımında bu kez pekmez kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Sindirim sorunlarına iyi gelen şeftali, E vitamini bakımından zengindir. Kemik gelişimini de destekler. Peki, şeftali peltesi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı şeftali peltesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kakaolu badem püresi ve peynirli brokoli tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftali Peltesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet olgun şeftali
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı pekmez

Şeftali Peltesi Nasıl Yapılır?

  • Şeftalinin kabuğunu soyup çekirdeğini temizledikten sonra püre haline getirin ve sos tenceresine aktarın. 
  • Su ve nişastayı ilave edin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. 
  • Ocaktan alın. Biraz soğuduğunda, isteğe göre pekmez ilave ettikten sonra bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.

Şeftalili Pelte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şeftalili pelte ek gıdaya başlayan 12 ay ve üzeri bebekler için uygundur.
  • Bebeğinize pelte vermeden önce mutlaka doktorunuza danışın.
  • Pelte yapımında toz şeker kullanmayın. Bunun yerine bal veya pekmez ile tatlandırın.
  • Şeftaliyi püre haline getirmek için çatal ile ezebilir veya mikserden geçirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!