Çilekli Süt Turtası

Çilekli Süt Turtası
14 Mayıs 2025

Çıtır baklavalık yufka katları arasında yumuşacık sütlü karışım ve taze çileklerin buluştuğu bu çilekli süt turtası tarifi, hem hafifliğiyle hem de şık sunumuyla yaz sofralarının favorisi olmaya aday. Çay saatlerinden özel davetlere kadar her ana uyum sağlayan çilekli süt turtası tarifi, tatlı krizlerinize pratik ve lezzetli bir çözüm sunuyor. Peki; çilekli süt turtası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Gül Tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon çilekli süt turtası kaç kaloridir?

Bir porsiyon çilekli süt turtası 280  kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Süt Turtası için

Malzemeler

Tabanı İçin:

  • 5-6 adet baklavalık yufka
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta (tercihen üzerine sürmek için de kullanılacak)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz

Kreması İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilin
  • 1 yemek kaşığı un veya mısır nişastası

Üzeri İçin:

  • 200-250 gr taze çilek
  • Pudra şekeri
Çilekli Süt Turtası

Nasıl Yapılır

  1. Baklavalık yufkaları tezgaha serin ve her bir katın üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla nazikçe sürün.
  2. Tabanı oluşturmak için bir yufkayı ortadan ikiye kesin yağlanmış kelepçeli kalıbın zeminine yerleştirin.
  3. Kalan yufkaları tek tek yağladıktan sonra ince kıvrımlar yaparak spiral bir form verin ve bu şekilde kalıba yerleştirin.
  4. Fırını 180 derece alt-üst ayarda ısıttıktan sonra, yufkaları yaklaşık 20 dakika boyunca üzeri hafifçe kızarana dek pişirin.
  5. Bu sırada, derince bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alın, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sütü ve pudra şekerini ekleyip birkaç dakika daha çırparak pürüzsüz bir sos hazırlayın.
  6. Fırından çıkardığınız yufka tabanının üzerine bu sütlü karışımı gezdirerek dökün.
  7. Dilimlenmiş çilekleri yufkaların arasına gelişi güzel yerleştirerek hem görsellik hem lezzet katın.
  8. Hazırladığınız turtayı tekrar 180 derece fırına verin ve yaklaşık 15 dakika kadar daha pişirin.
  9. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince üzerine arzu ederseniz pudra şekeri eleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Tatlının kıvamı ve lezzeti tam oturması için mutlaka soğuduktan sonra, hatta mümkünse buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
  • Servis etmeden önce üzerine ince bir tabaka pudra şekeri serpmek hem görsel şıklık hem de tatlıya zarif bir dokunuş katar.
  • Çileklerin yanına birkaç küçük nane yaprağı ekleyerek ferah bir görünüm sağlayabilirsiniz.
  • Yaz aylarında, vanilyalı ya da çilekli dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Şık sunumlar için küçük kalıplarda ya da muffin kaplarında mini versiyonlarını hazırlayıp tek kişilik porsiyonlar oluşturabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Baklavalık yufkalar çok çabuk kurur. Çalışırken üzerlerini nemli bir bezle örtmeniz, kırılmalarını önler.
  • Her kata yağ sürerken ölçülü olun, aksi halde yufkalar aşırı yağlı ve ağır olabilir.
  • Yufkaları fırından çıkarınca 1-2 dakika bekletin. Çok sıcak tabana dökülen sütlü karışım pişme dengesini bozabilir.
  • Çilekleri taze ve kuru seçin yıkadıktan sonra iyice kurutulmamış çilekler, tatlının kıvamını sulandırabilir.
  • Her fırın farklıdır; son 5 dakikada dikkatli olun, yufkalar çok hızlı kızarabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo