Çam Fıstıklı Taze Kayısı Reçeli

Çam Fıstıklı Taze Kayısı Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çam Fıstıklı Taze Kayısı Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 5~6 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 50 gr çam fıstığı
Çam Fıstıklı Taze Kayısı Reçeli

Nasıl Yapılır

Kayısıları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Koyulaşan şerbete ortadan ikiye kestiğiniz kayısıları ve çam fıstıklarını ekleyip kısık ateşte 25 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Reçeli kavanozlara doldurup soğumasını bekleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, klasik kayısı reçeli tarifine ve videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo