ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÇAM FISTIKLI TAZE KAYISI REÇELİ

Çam Fıstıklı Taze Kayısı Reçeli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çam Fıstıklı Taze Kayısı Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 5~6 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 50 gr çam fıstığı

Çam Fıstıklı Taze Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Kayısıları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Koyulaşan şerbete ortadan ikiye kestiğiniz kayısıları ve çam fıstıklarını ekleyip kısık ateşte 25 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Reçeli kavanozlara doldurup soğumasını bekleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, klasik kayısı reçeli tarifine ve videosuna buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.